Åderbråcksklinik Uppsala

Uppsala åderbråcksklinik är en helspecialicerad åderbråcksklinik.

Vi finns på Samariterhemmets sjukhus mitt i Uppsala centrum.

Samariterhemmets sjukhus ligger på gångavstånd från resecentrum med buss- och järnvägsstation. Det finns parkeringsplatser i området och parkeringshus i grannfastigheten (Q-Park Grimhild).

Vi som arbetar på Uppsala åderbråcksklinik har lång erfarenhet av avancerad vård och omvårdnad på sjukhus och universitetsklinik. Vi är specialistutbildade som kärlkirurg, operationssjuksköterska, narkossjuksköterska och operationsundersjuksköterska.

För oss är det viktigt att du som patient känner dig trygg i vår kompetens som vårdgivare och blir nöjd med resultatet. Vi lägger stor kraft i att hålla en hög servicenivå och en hög tillgänglighet.

Vår goda omvårdnad, lättillgänglighet och prisbild gör att vi har patienter från Uppsala och närliggande norra Stockholm, men även från upptagningsområden kring Gävle, Falun och Västerås. Enstaka patienter från Umeå och Göteborg har också hittat till oss via vårt goda rykte.

Har du en privat sjukvårdsförsäkring kontaktar du ditt försäkringsbolag som bokar tid hos oss. Om du inte har en privat sjukvårdsförsäkring och vill betala själv, kontaktar du oss på mottagningen för mer information och tidsbokning. Operations- och vårdkostnader för åderbråck omfattas inte av vårdavtal.

På Samariterhemmets sjukhus finns flera vårdgivare. Bland andra finns Uppsala Cancer Clinic, en högspecialiserad kirurgisk klinik som behandlar spridd bukhinnecancer, Medicinsk Röntgen AB, en toppmodern röntgenavdelning med b.la MR kamera och ultraljudsundersökningar samt Samariterhemmets vårdcentral.

Våra metoder

Det finns många tillgängliga metoder för att för att behandla åderbråck som alla är smärtfria och säkraMan behöver sällan sjukskriva sig någon längre period, och endast lokalbedövning används. 

Om åderbråck

Åderbråck är en mycket vanligt förekommande åkomma som drabbar ungefär en tredjedel av befolkningen någon gång under livet. Åderbråck är oftast ofarligt, men kan ibland orsaka obehag och leda till symtom som kräver vård. 

Åderbråcksklinik Stockholm
Uppsala åderbråcksklinik Patienthotell

Patienthotell

Behandlingen utförs som dagkirurgi och om ingen narkos har givits går det utmärkt att åka hem med bil eller tåg. Behöver du ett boende under ditt besök rekommenderar vi Samariterhemmets diakoni patienthotell Duvan Hotell, Dragarbrunnsgatan 69 (765 kr/natt) eller Gästhem Samariten, Samaritergränd 2 (640 kr/natt). Båda är centralt belägna vid kliniken. Vi kan givetvis hjälpa till med bokningen.